Praktijknieuws – Huisartsenpraktijk Hortus – Leiden

Praktijknieuws

Hortus-nieuws maart 2024

Per 1 maart is Lisa Emmens begonnen met haar eerste opleidingsjaar tot huisarts bij ons in de praktijk. Lisa is al langer arts en heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan op cardiologisch vlak en bij de ouderenzorg. Zij zal werken onder de supervisie van zowel dr. de Lange als dr. van Duin, en zij zullen soms ook samen consulten doen. Ze zal aanwezig zijn op de woensdag, donderdag en vrijdag.

Wij wensen Lisa een leerzaam jaar toe en kijken uit naar de samenwerking 🙂

 

Hortus-nieuws december 2023

Het eerste jaar als ‘Huisartsenpraktijk Hortus’ zit er bijna op. Wij kunnen ons voorstellen dat dit voor u, net als voor ons, best even wennen was! De huisartsenzorg in één pand op nummer 16, een nieuwe website, over naar een nieuw patiëntenportaal en wellicht ook wennen aan de ‘nieuwe werkwijze’ van de vaste dokters.

Wij zijn erg blij dat we de zorg voor u hebben kunnen continueren en uiteraard gaan we dit voor 2024 vol enthousiasme voortzetten. We hebben in december een audit laten doen op de praktijk en we zijn verheugd mee te delen dat wij het NPA-keurmerk NHG-accreditatie hebben gekregen. Dank voor uw input wat betreft patienten-enquetes! Graag nemen we u kort even mee naar de plannen voor 2024, want we blijven ambitieus.

Wij gaan ons best doen om begin 2024 onze bereikbaarheid voor u te verbeteren: dit zal inhouden dat de tijden dat u ‘live’ een vaste assistente aan de telefoon krijgt iets zal kunnen gaan veranderen. Wij houden u hier via de website van op de hoogte. Wij zullen proberen het ‘online’ inplannen van afspraken uit te breiden naar afspraakmogelijkheden in de agenda’s van de assistenten en van onze praktijk ondersteuners.

Per 1 maart zullen we ons steentje bijdragen aan het opleiden van nieuwe huisartsen. Momenteel zijn er Leidenaren, en Nederlanders, zonder huisarts en als de huidige trend zich zal voortzetten wordt dit tekort alleen maar groter.  Onze ‘huisarts-in-opleiding’ zal 1 jaar bij ons in de praktijk werkzaam zijn. We zullen hem/haar via onze website aan u voorstellen.

Daarnaast hopen we meer duidelijkheid te krijgen over de voorgenomen verbouwing van het pand om zo in de toekomst ook goede en toegankelijke zorg aan iedereen te kunnen blijven leveren. Het zal erg fijn zijn om het prachtige pand verder te ‘vergroenen’ en up-to-date te brengen, om te zorgen voor een bereikbare plek voor jong en oud, maar ook voor een fijne werkplek voor onze werknemers.

 

We wensen u namens het gehele team nogmaals prettige feestdagen en een gezond 2024