Afspraken – Huisartsenpraktijk Hortus – Leiden

Openingstijden

Maandag: 08:00 - 17:00
Dinsdag: 08:00 - 17:00
Woensdag: 08:00 - 17:00
Donderdag: 08:00 - 17:00
Vrijdag: 08:00 - 17:00

Afspraken

Voor het spreekuur maakt u altijd een afspraak. Dagelijks hebben we in de ochtend en in de middag meerdere mogelijkheden voor u om het spreekuur te bezoeken. Voor een afspraak wordt 10 minuten gereserveerd, en in principe kan u dan 1 klacht met de huisarts bespreken. Een afspraak maken kan online via MijnGezondheid.net of telefonisch via de assistente.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente altijd vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en de spoedeisendheid van uw klacht(en).

Voor het maken van afspraken belt u bij voorkeur in de ochtend, dat kan tussen 08.00 uur en 10.00 uur en tussen 10.30 uur en 12.30 uur.

Online afspraken

U kan online een afspraak maken met uw huisarts, het is op dit moment (nog) niet mogelijk om online een afspraak in te plannen met de doktersassistente of praktijkondersteuner. Een online afspraak maken kan 24 uur per dag, deze afspraak komt dan direct in de agenda van de dokter te staan. U kunt de afspraak ook toevoegen aan uw eigen agenda en u ontvangt ook een bevestiging van deze afspraak per mail. Het is niet toegestaan een online afspraak in te plannen voor een ander dan uzelf: wilt u bijvoorbeeld een online consult inplannen voor uw kind, dan maakt u voor uw kind een apart patiƫntportaal aan!

Let op: ook voor deze afspraken geldt dat er 10 minuten wordt gereserveerd, heeft uw meerdere klachten of vragen, maakt u dan een afspraak via de assistente. Zij kan dan meer tijd in de agenda reserveren. Online afspraken zijn daarom niet geschikt voor het bespreken van mentale klachten of ingreepjes (deze consulten vergen 20 minuten tijd).

Telefonisch spreekuur

Er is een mogelijkheid om voor eenvoudige vragen een telefonische afspraak met de dokter in te plannen. De huisarts zal u dan terugbellen.

Huisbezoek

Wanneer het om medische redenen niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kunnen wij u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd gaat worden. U dient een visite VOOR 11 uur aan te vragen. De artsen rijden de geplande visites tussen 12.30 en 14.00 uur. Als u te ver weg woont van de praktijk is een huisbezoek niet vanzelfsprekend.

Doktersassistente

Om een afspraak in te plannen bij de doktersassistente, om bijvoorbeeld uw oren te laten uitspuiten of een uitstrijkje te laten maken, willen wij u verzoeken telefonisch met de praktijk contact op te nemen. Ook voor deze afspraken willen wij u vragen in de ochtend te bellen.