Afspraken – Huisartsenpraktijk Hortus – Leiden

Afspraken

Voor het spreekuur maakt u altijd een afspraak. Dagelijks hebben we in de ochtend en in de middag meerdere mogelijkheden voor u om het spreekuur te bezoeken. Voor een afspraak wordt 10 minuten gereserveerd, en in principe kan u dan 1 klacht met de huisarts bespreken. Een afspraak maken kan online via MijnGezondheid.net of telefonisch via de assistente.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente altijd vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en de spoedeisendheid van uw klacht(en).

Voor het maken van afspraken belt u bij voorkeur in de ochtend, dat kan tussen 08.00 uur en 10.00 uur en tussen 10.30 uur en 12.30 uur.

Online afspraken

U kan online een afspraak maken met de huisarts. Een online afspraak maken kan 24 uur per dag, deze afspraak komt dan direct in de agenda van de zorgverlener te staan. U kunt de afspraak ook toevoegen aan uw eigen agenda en u ontvangt ook een bevestiging van deze afspraak per mail.

Online afspraken zijn niet geschikt voor het bespreken van mentale klachten of chirurgische ingreepjes. Dit soort afspraken dienen te worden ingepland via onze doktersassistentes.

Telefonisch spreekuur

Er is een mogelijkheid om voor eenvoudige vragen een telefonische afspraak met de dokter in te plannen. De huisarts zal u dan terugbellen.

Huisbezoek

Wanneer het om medische redenen niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kunnen wij u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd gaat worden. U dient een visite VOOR 11 uur aan te vragen. De artsen rijden de geplande visites tussen 12.30 en 14.00 uur. Als u te ver weg woont van de praktijk is een huisbezoek niet vanzelfsprekend.

Doktersassistente

Om een afspraak in te plannen bij de doktersassistente, om bijvoorbeeld uw oren te laten uitspuiten of een uitstrijkje te laten maken, kunt u zowel online een afspraak inplannen als telefonisch via de doktersassistente.